Το μενού για αύριο Σάββατο 31/8 προτείνει:
Καλαμαράκια πανέΥλικά
Καλαμάρια θράψαλα
Αλεύρι
2 ασπράδια χτυπημένα
Γαλέτα
2 κ.σ. σιμιγδάλι (προαιρετικά)
Αλάτι
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.Κόβουμε μακρόστενες χοντρές λωρίδες, όσο είναι το δάχτυλό μας περίπου.
Αλατίζουμε κι αλευρώνουμε καλά.
Μετά συνεχίζουμε βουτώντας τα στο ασπράδι και τέλος στη γαλέτα που έχουμε ανακατέψει με το σιμιγδάλι.
Τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά κι από τις δυο πλευρές.
Πηγή: cookpad.com