Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο fam – press trip στη Δυτική Μακεδονία
την περίοδο από 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2021 που διοργάνωσε η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση κυνηγιού τρούφας η οποία ενθουσίασε τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στην ύπαιθρο που είχε ως βάση την τρούφα η οποία προηγουμένως συλλέχθηκε σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα.
Με επόμενο προορισμό την Καστοριά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ιστορική ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, καθώς και επίσκεψη σε βυζαντινές εκκλησίες και αρχοντικά της πόλης. Ακολούθησε ο γύρος της λίμνης και επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας.
Η περιοχή των Πρεσπών ήταν ο επόμενος προορισμός στο πρόγραμμα. Εκεί έγινε αρχικά επίσκεψη στο χωριό Ψαράδες και στη συνέχεια στο νησί του Αγίου Αχιλλείου όπου ξεναγήθηκαν πεζοπορώντας φτάνοντας στην Βασιλική του Αγ. Αχιλλείου. Ακολούθησε βαρκάδα γύρω από το νησί με τις ηλεκτροκίνητες – ηλιακές βάρκες.
Με κατεύθυνση τον Άγ. Γερμανό, οι συμμετέχοντες επισκεφθήκαν τον παλιό νερόμυλο και τον Ιερό Ναό του Αγ. Γερμανού (11ος αιώνας). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη ξενάγηση από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών.
Επόμενος προορισμός του ταξιδιού ήταν η περιοχή των Γρεβενών.
Κάνοντας μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στους καταπράσινους ορεινούς όγκους έγινε στάση στο Δοτσικό για ξεκούραση κάτω από τον πλάτανο και στην συνέχεια ξενάγηση στο παραδοσιακό γεφύρι.
Μια διαφορετική εμπειρία περίμενε τους επισκέπτες στη συνέχεια με ανάβαση στον ορεινό όγκο του Όρλιακα, πεζοπορία στο δάσος και παρουσίαση της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής από εξειδικευμένο οδηγό βουνού και περιήγηση με τζιπ 4Χ4 καταλήγοντας στο γεφύρι της Πορτίτσας όπου κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να περπατήσουν μέσα στο ποτάμι και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.
Η γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα και εδέσματα κάθε περιοχής, αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, συμπεριλαμβάνοντάς τα σε κάθε γευστική δράση και στο καθημερινό πρόγραμμα.
Έχοντας αναδείξει και παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, το σημαντικό έργο που επιτελείται από τους φορείς του τουρισμού της περιοχής, τους ανθρώπους, τη φιλοξενία, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα τοπικά προϊόντα, τις αυθεντικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας, τα ιδιαίτερα κρασιά και τη σημαντική δυναμική στον τουρισμό της περιοχής μας, έκλεισε σε πολύ ευχάριστο κλίμα αυτό το fam – Press trip, με τους επισκέπτες να αναχωρούν από την περιοχή μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.