"


Α’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ : Ανώδυνη ήττα με ανατροπή (0-1) της Καστοριάς, 3-2 στον Οδυσσέα Μοσχάτου - Πως διαμορφώνεται η νέα Α' Εθνική

Την πρώτη ήττα στα play out γνώρισε η ομάδα της Καστοριάς,

στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι δεν παρουσίαζε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και αυτό έδωσε την δυνατότητα στους δύο προπονητές να χρησιμοποιήσουν πιο νεαρές σε ηλικία αθλήτριες, οι οποίες είχαν ελάχιστη συμμετοχή στα προηγούμενα παιχνίδια.

Η ομάδα της Καστοριάς, παρά την ήττα, σφράγισε και τυπικά την παραμονή της στην Α’ Εθνική, έχοντας πορεία πρωταθλητισμού στα play out με απολογισμό 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ για πρώτη φορά παραβιάστηκε η εστία της!!!

Αντίθετα, το Μοσχάτο μετά από 15 χρόνια παρουσίας στην Α’ Εθνική, δεν τα κατάφεραν και υποβιβάστηκαν στην Β’ Εθνική.

Τα κορίτσια του Κύριλλου Καλλιμάνη είχαν ένα ενθαρρυντικό ξεκίνημα και μόλις στο 5’ έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με την Μάρκου να σημαδεύει το δοκάρι.

Η πίεσή της συνεχίστηκε και στο 16’ καρποφόρησε η υπεροχή της όταν από έξοχο συνδυασμό Σάix-Φασίδου, η Τζιάρα με σουτ άνοιξε το σκορ (0-1).

Στην συνέχεια η ομάδα του Μοσχάτου ισορρόπησε το ματς και στο 33’ με κεφαλιά η Καπνίση ισοφάρισε σε 1-1, σκορ με το οποίο και έληξε το α΄ ημίχρονο.

Στις αρχές της επανάληψης (53’), το Μοσχάτο έκανε την ανατροπή κα πήρε... κεφάλι στο σκορ (2-1), ενώ επτά λεπτά αργότερα (60’), μετά από ωραία πάσα της Μάρκου, η Τζιάρα με σουτ εν κινήσει επανέφερε τις ισορροπίες, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

ΣΤΟ 72’ οι γηπεδούχες μετά από ωραία ενέργεια πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ (3-2), ενώ στο 78’ η Καστοριά έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με την Μάρκου. Στο 90’ η νεραή τερματοφύλακας της Καστοριάς, Χριστίνα Φόρλιακα, έκανε μία εξαιρετική επέμβαση αποσοβώντας βέβαιη παραβίαση.


6η αγωνιστική play out

Ολυμπιάδα Υμηττού-ΑΣ Βόλος 2004             0-0

Οδυσσέας Μοσχάτου-ΓΠΟ Καστοριάς             3-2

Λεοντικός Κηφισιάς-Ελπίδες Καρδίτσας     4-2


ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ   (6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) PLAY OUT)

1.Ελπίδες Καρδίτσας 18

2.Ολυμπιάδα Υμηττού 18

3.ΓΠΟ Καστοριάς         17

4.ΑΣ Βόλος 2004         17

-----------------------------------

5.Οδυσσέας Μοσχάτου 14

6.Λεοντικός Κηφισιάς   8

*Λεοντικός Κηφισιάς και Οδυσσέας Μοσχάτου υποβιβάζονται στην Β'Εθνική Γυναικών.


Σε ενιαίο όμιλο των 14 ομάδων το προσεχές πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γυναικών Α' Εθνικής

Τρεις ομάδες από την Μακεδονία, τέσσερεις από την Θεσσαλία, τρεις από την Αθήνα, τρεις από την Κρήτη και μία από την Πελοπόννησο θα απαρτίζουν την ενιαία - για πρώτη φορά - Α’ Εθνική Γυναικών για το πρωτάθλημα της νέας περιόδου.

Δεκατέσσερεις ομάδες για πρώτη φορά θα συμμετέχουν σε έναν όμιλο, σε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όσο και για την μάχη του υποβιβασμού, όπου σύμφωνα με την προκήρυξη οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας θα υποβιβαστούν στην Β’ Εθνική.

Από τις 14 ομάδες, οι 10 από αυτές συμμετείχαν φέτος στην Α΄ Εθνική, ενώ η ομάδα της Καστοριάς, θα συμμετεχει για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα απαρτίζουν την νέα Α’ Εθνική είναι: 

Από την Μακεδονία, ο ΠΑΟΚ, η Καστοριά και η νεοφώτιστη ομάδα των Σειρήνων Γρεβενών, από την Θεσσαλία, ο ΑΟ Τρίκαλα, οι Ελπίδες Καρδίτσας, η ΑΕ Λάρισας και ο Βόλος 2004, από την Αθήνα, η Ολυμπιάδα Υμηττού και οι νεοφώτιστες ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, από την Πελοπόννησο ο νεοφώτιστος Αστέρας Τρίπολης και από την Κρήτη ο Εργοτέλης, ο ΑΟ ΡΕΑ (Ρέθυμνο) και ο ΟΦΗ, οι οποίες είχαν εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς ανταγωνίστηκαν στα Play off τον επί 18 χρόνια πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

 

Α’  ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ - 2023-2024

1.ΠΑΟΚ 

2.Εργοτέλης

3.ΑΟ ΡΕΑ 

4.ΟΦΗ 

5.ΑΟ Τρίκαλα 2011 

6.ΑΕ Λάρισας 1964 

7.Ελπίδες Καρδίτσας 

8.Ολυμπιάδα Υμηττού 

9.ΓΠΟ Καστοριά

10.Βόλος 2004 

11.Σειρήνες Γρεβενών

12.Παναθηναϊκός

13.ΑΕΚ 

14.Αστέρας Τρίπολης





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ