"


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το "Brevet Καστοριάς 2024" με την ονομασία ''Δρόμος της Μνήμης''

 


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μη ανταγωνιστική

ποδηλατική διοργάνωση "Brevet Καστοριάς 2024", του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς "620", που έλαβε χώρα το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Το φετινό μας "Brevet Καστοριάς 2024", είναι αφιερωμένο στα "Μαρτυρικά χωριά", του Νομού μας - Κλεισούρα, Κωσταράζι, Γέρμας, Μελάνθιο, Νίκη, Λάγκα και ως φόρο τιμής, έχει την ονομασία "Δρόμος της Μνήμης".



Ο Δρόμος της Μνήμης, μια διαδρομή 200 χλμ που ένωσε τα μαρτυρικά χωριά με σκοπό και στόχο την διατήρηση άσβεστης της Ιστορικής μνήμης, καθώς και την ανάδειξη και προβολή της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας μέσα από ένα ποδηλατικό ταξίδι.

Με δυναμική συμμετοχή 100 αθλητών από κάθε περιοχή της Ελλάδος - εκ των οποίων οι 20 από την Καστοριά - ενώ οι υπόλοιποι 80 συμμετείχαν από άλλες πόλεις, όπως Καλαμάτα, Πύργος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλος, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά. Λάρισα, Σέρρες κ.α., ενώ ανάμεσά τους υπήρξε η παρουσία αθλητή από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Σουηδία.




Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στην Καστοριά, παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Εμμανουήλ Εγγλέζου και του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριου Σαββόπουλου. Αφού καλωσόρισαν τους ποδηλάτες μας, δόθηκε η εκκίνηση στις 7:30 με τον τερματισμό τους να γίνεται σταδιακά από τις 15:00 και μέχρι τις 21:00, στο ίδιο σημείο μετά από μία όμορφη διαδρομή μήκους 200 χλμ.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν εκτός από το μετάλλιο συμμετοχής διάφορα αναμνηστικά δώρα, αλλά κυρίως μία πλούσια εμπειρία από την ποδηλατική μας διαδρομή.



Να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδιοργανωτές μας τον Δήμο Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, καθώς και στον Δήμο Άργους Ορεστικού που ήταν υποστηρικτής σε όλη αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε επίσης, την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς.

Εν συνεχεία, να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές μας, οι οποίοι έστειλαν και αυτοί το δικό τους ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, που πρόθυμα στήριξαν όλη αυτή την προσπάθεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Στυλιάδη Δημήτριο και την εταιρία Μακεδνός του Δήμου Καστοριάς που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες χαρίζοντάς τους μια θαυμάσια βόλτα ''εν πλώ''στην λίμνη με το καράβι "Ολυμπία".

Και τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν από οποιοδήποτε θέση στην διοργάνωση, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου.






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ