"


Στο Διεθνές Καρναβάλι του Λέσκοβατς συμμετείχε ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς "Μύησις"

Πρόκειται για ένα θερινό καρναβάλι που καθιερώθηκε

πριν από 20 χρόνια βασισμένο στην παράδοση της Νότιας Σερβίας με έθιμα γνωστά και στον ελληνικό πολιτισμό, όπως η Ντουντούλκα και οι Λαζαρίνες. 

Σήμερα το Λέσκοβατς της Σερβίας είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καρναβαλικών Πόλεων και φιλοξενεί χίλιους καρναβαλιστές από όλο τον κόσμο. Η καρναβαλική ομάδα της Μυήσεως μετέφερε εκεί την αμφίεση της φετινής καστοριανής Παταρίτσας: Ναϊάδες, Οι Νύμφες της Λίμνης. 

Το πρώτο βράδυ, 5 Ιουλίου, με το κλείσιμο της παιδικής παρέλασης οι Καστοριανοί Καρναβαλιστές διέσχισαν όλο τον χώρο του καρναβαλιού και έφτασαν στο σημείο της τελετής έναρξης με πατινάδα, όπου αργότερα στήθηκε ένα μικρό γλέντι. 




Τη δεύτερη μέρα στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού οι εκπρόσωποι του Δήμου Λέσκοβατς και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καρναβαλικών Πόλεων υποδέχτηκαν αντιπροσωπείες όλων των φιλοξενούμενων ομάδων, όπως και της Μυήσεως. Η Πρόεδρος Ιφιγένεια Πάντσου αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του Δημάρχου και με τον εκπρόσωπο του καρναβαλιού του Λέσκοβατς στη Διεθνή Ομοσπονδία. 




Το ίδιο βράδυ η ομάδα της Καστοριάς ξεσήκωσε τους θεατές και τους υπόλοιπους καρναβαλιστές με μουσικές και χορούς από τα Ραγκουτσάρια. 

Στο τέλος της παρέλασης δόθηκε μια σύντομη χορευτική καρναβαλική παράσταση για τους θεατές και τους επισκέπτες του Λέσκοβατς, τους εκπροσώπους της τοπικής αρχής και της Καρναβαλικής Ομοσπονδίας. 

Οι διοργανωτές του καρναβαλιού ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον Όμιλο "Μύησις" για το επόμενο καρναβάλι. 






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ