"


Σημαντικά έργα στην τοπική κοινότητα Γράμμου από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και από το δήμο Νεστορίου

1) Ένα πολύ σημαντικό έργο για τον δήμο μας κατασκευάστηκε

από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Λιανοτόπι Γράμμου, που ξεκίνησε την προηγούμενη περιφερειακή περίοδο και ολοκληρώθηκε φέτος, με μήκος δρόμου 8 χιλιομέτρων και αρχικό προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ.

Το έργο αυτό θα βοηθήσει τους δημότες, τους κτηνοτρόφους, τις υπηρεσίες του κράτους (ένοπλες δυνάμεις, συνοριοφυλακή, πυροσβεστική, δασική υπηρεσία) και τους υλοτόμους, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας, αφού ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί με ασφάλεια να πάει από το Νεστόριο στον Γράμμο μέσω Πεύκου, με δρόμο που σε όλο το μήκος του είναι πλέον ασφαλτοστρωμένος.

Ακόμη βελτιώνεται, πάλι με χρηματοδότηση της περιφέρειας, ο πολύ σημαντικός δρόμος που οδηγεί από τον οικισμό προς την λίμνη Γκιστόβα, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να δημοπρατηθεί και το τμήμα του δρόμου από τον Γράμμο προς Αετομηλίτσα, έως τα όρια του νομού, με προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά, ότι η περιφέρεια ως αυτοδιοικητικός θεσμός, μέσα από προγράμματα που διαχειρίζεται, είναι το μεγάλο χρηματοδοτικό εργαλείο για τους δήμους και ο κατ’ εξοχήν αναπτυξιακός θεσμός της περιοχής. Εφόσον υπάρχει κατανόηση των αναγκών και των προοπτικών και καλή συνεργασία των θεσμών (Α’ και Β΄βαθμού), τα αποτελέσματα θα είναι πάντοτε εντυπωσιακά.

2) Ο Δήμος Νεστορίου προχωρά στην εκπόνηση των μελετών για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου και της πλατείας του οικισμού, ταυτόχρονα με την αντιπλημμυρική προστασία του χωριού με προοπτική ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ Δυτ. Μακεδονίας και στο πρόγραμμα της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης (Δ.Α.Μ.) και προϋπολογισμού που θα υπερβαίνει τα 1,2 εκ ευρώ.


Τέλος με τα μηχανήματα της περιφέρειας, του στρατού και του δήμου συντηρήθηκαν και βελτιώθηκαν οι δασικοί δρόμοι, αλλά και προσωρινά η εσωτερική οδοποιία του οικισμού.

Για την συνδρομή και την βοήθεια όλων (Περιφέρεια και Ένοπλες Δυνάμεις) ο δήμος Νεστορίου εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του προσδοκώντας και σε μελλοντικές εποικοδομητικές και αποτελεσματικές συνεργασίες, προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων και της ανάπτυξης της περιοχής.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ