"


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ : Ηχηρές μεταγραφές του ΓΠΟ Καστοριάς - Μεγάλο αφιέρωμα


Το ερυθροκίτρινο συγκρότημα απέκτησε 4 ξένες υψηλού επιπέδου διεθνείς

αθλήτριες, καθώς επίσης και άλλες διεθνείς από την εγχώρια αγορά “κλέβοντας” τις εντυπώσεις κατά την μεταγραφική περίοδο


ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ  ΠΟΛΛΕΣ 

ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΩΝ, ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ 

ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ 

ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ 

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ 5η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με ένα τελείως ανανεωμένο πρόσωπο και με υψηλούς στόχους θα παρουσιαστεί στο φετινό πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής Γυναικών ο ΓΠΟ Καστοριάς.

Η ομάδα της Καστοριάς η οποία κατάφερε και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να εξασφαλίσει την τελευταία αγωνιστική την παραμονή της στην κατηγορία, στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής τη νέα σεζόν θα δώσει το παρών της για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Μία χρονιά με πολλές προσδοκίες, φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους. Η Καστοριά θα παρουσιαστεί, ανανεωμένη, ενισχυμένη με ένα πολύ δυνατό ρόστερ και προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα.

Και όλα αυτά πηγάζουν από την διάθεση και όρεξη δύο ισχυρών παραγόντων που ανέλαβαν φέτος το καλοκαίρι τη νέα διοίκηση. Πρόκειται για τον επιχειρηματία από την Αθήνα, Ανδρέα Γεωργίου και τον Καστοριανό Άκη Τσούκα, τους οποίους συνδέει μία φιλία. Αυτοί οι δύο ισχυροί επιχειρηματίες λοιπόν, μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, πήραν την απόφαση και ανέλαβαν την ομάδα της Καστοριάς, με στόχο να την οδηγήσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Και όπως φαίνεται από τις πρώτες κινήσεις τους, απέδειξαν ότι μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα πολύ ψηλά.

Η πρώτη κίνηση ήταν ο προπονητής. Εκεί ήρθαν σε συμφωνία με τον έμπειρο και εξαιρετικό Δημήτρη Ρούβαλη, ο οποίος διακρίνεται για το πάθος, την όρεξη και την αφοσίωσή του στο ποδόσφαιρο, ενώ την περσινή σεζόν ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού. 

Ο ίδιος μάλιστα θα έχει δικό του συνεργάτη, που θα είναι βοηθός και ταυτόχρονα προπονητής τερματοφυλάκων, ενώ γυμνάστρια θα είναι η ποδοσφαιρίστρια Ιωάννα Μαντώ, η οποία είναι απόφοιτη ΤΕΦΑ.


ΠΟΙΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ

Από το περσινό ρόστερ της ομάδας, οκτώ (8) είναι οι παίκτριες μέχρι σήμερα που συμφώνησαν και ανανέωσαν και για τη νέα περίοδο και αυτές είναι οι εξής :

1. Τζιάρα Νικόλ

2. Καιδατζή Φανή

3. Τρυγούτη Βασιλική

4. Μάρκου Ανδριάννα

5. Φασίδου Ιωάννα

6. Μαντώ Ιωάννα

7. Ρήγα Δήμητρα

8. Ντάβου Έλενα






* Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι  Έλλη Κωστάρα και Παναγιώτα Βλασιάδου


ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Από το περσινό ρόστερ της ομάδας, επτά (7) είναι οι παίκτριες που δεν θα συνεχίσουν με τα χρώματα της Καστοριάς και αυτές είναι οι εξής :

1. Γκόγκου

2. Ανδρεάδου

3. Μουστάκη

4. Σάιχ

5. Προξένου

6. Benbakoura

7. Νafula

ΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΚΟΛΚΗΠΕΡ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΦΟΡΛΙΑΚΑ

Η δική μας Χριστίνα Φόρλιακα, μετά από ένα μικρό διάλειμμα - αγωνίστηκε για ένα 6μηνο στη Β’ Εθνική με τον Μέντεκα Καλαμαριάς - επιστρέφει στα παλιά της λημέρια.

Η 16χρονη αθλήτρια με αρκετές κλήσεις αλλά και συμμετοχές με την Εθνική Κορασίδων, θεωρείται σήμερα μία από τις πλέον ταλαντούχες και υψηλόσωμες γκολκήπερ στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Γυναικών.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΡΑΦΑΕΛΑ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Την 17χρονη Ραφαέλα Πεταλωτή, διεθνής με την Εθνική Κορασίδων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα στη θέση του τερματοφύλακα, με πολλά προσόντα και μεγάλες προοπτικές για το μέλλον, ενέταξε στο δυναμικό της η Καστοριά.

Η Πεταλωτή ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από την ηλικία των 6 ετών και μέχρι τα 11 της σε τμήματα αγοριών. Στη συνέχεια και για 3 χρόνια εντάχθηκε στη γυναικεία ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου όπου στα 14 της αγωνίσθηκε ως 1η τερματοφύλακας σε αγώνες της Α’ Εθνικής Κατηγορίας. Το 2022 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, με ΑΕ Λάρισας, ενώ πέρσι στην Ολυμπιάδα Υμηττού.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΝΙΑΣ ΖΕΡΒΑΣ!!!!

Σημαντική ενίσχυση στην μεσαία γραμμή με την πολύπειρη 27χρονη διεθνή αθλήτρια με την Εθνική Γυναικών, ΘΕΝΙΑ ΖΕΡΒΑ.

Έχει αγωνιστεί σε Καλαμάτα 91, Ελευσίνα, Γλυφάδα, Εργοτέλη, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ στην Ελλάδα και στους Ρότσεστερ Λέιντι Λάνσερς στις Ηνωμένες Πολιτείες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Η 24ΧΡΟΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΝΟΥ

Η Ελπίδα Κατσάνου είναι γεννημένη στις 1/3/2002 και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Κεραυνό Θεσπρωτικού και γρήγορα εντάχθηκε στα Γιάννενα την σεζόν 2020-2021. 

Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ, για να παραχωρηθεί ως δανεική στην Καστοριά, για ένα εξάμηνο, όπου σημείωσε 4 γκολ. Ακολούθησε η εδραίωση της στην ομάδα του ΠΑΟΚ, όπου τις τελευταίες σεζόν έχει σημειώσει 4 γκολ, κερδίζοντας αντίστοιχα το πρωτάθλημα Ελλάδας!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΜΙΜΗ

Άλλη μία σημαντική προσθήκη στο ρόστερ της Καστοριάς, είναι η απόκτηση της Άννας Μαρίας Μιμής.

Η 25χρονη μεσοεπιθετικός ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομάδα του ΠΑΟΚ όπου παρέμεινε μέχρι και το 2016. Επόμενος σταθμός η ομάδα του Άρη μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2021, η Δόξα Δράμας και τα τελευταία 2 χρόνια ο Μέντεκας Καλαμαριάς, στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής..

ΣΤΑ ΕΡΥΘΡΟΚΙΤΡΙΝΑ ΚΑΙ Η 18ΧΡΟΝΗ ΜΙΧΑΕΛΑ ΓΙΑΝΝΗ

Μία ακόμη νεαρή ταλαντούχα επιθετικό απέκτησε η Καστοριά. Πρόκειται για την 18χρονη επιθετικό Μιχαέλα Γιαννή με καταγωγή από την Μυτιλήνη.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει αρκετές εμπειρίες, ενώ συμμετείχε και στα κλιμάκια υποδομών των Εθνικών μας ομάδων.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ηλικία των 6 ετών, όπου αγωνιζόταν στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού μαζί με τα αγόρια διότι στο νησί δεν υπήρχε γυναικεία ομάδα ως το 2019 που ιδρύθηκε η Σαπφώ (Λέσβου), όπου εντάχθηκε εκεί μέχρι τη σεζόν 2022-2023.

Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τις Νέες Ατρομήτου στο Περιστέρι, ενώ την περσινή σεζόν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής στην ΑΕ Λάρισας.

Επίσης, έχει πάρει μέρος στις προ-κορασιδες, στο αναπτυξιακό τουρνουά του Ισραήλ, στους επίσημους αγώνες στην Ισπανία και στην Λιθουανία όπως και σε όλα τα φιλικά που διεξήχθησαν στην Αθήνα.

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΦΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, ΑΣΠΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΘΕΑΝΩ ΤΣΙΑΟΥΣΗ

Επιπλέον, με την φανέλα της Καστοριάς θα αγωνιστούν οι Σόφη Δημητριάδου, η Θεανώ Τσιαούση, καθώς και η Άσπα Πετρίδου από τον ΠΑΟΚ.


ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑ,  ΔΥΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΕΣ, ΚΑΜΕΡΟΥΝΕΖΑ, 

ΕΝΩ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΞΕΝΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ, ΜΙΑ ΛΕΤΟΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ 

Μεγάλα ΜΠΑΜ. Η ομάδα του Δημήτρη Ρούβαλη ενισχύθηκε με τέσσερις ξένες διεθνείς παίκτριες, οι οποίες αναμένεται να κάνουν και την διαφορά, ενώ σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται με άλλες δύο διεθνείς!!!

Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν :

Maria Louisa Mafi

Ο λόγος για την 27χρονη Βραζιλιάνα μεσοεπιθετική, Μαρία Λουίζα Μάφι (Maria Louisa Mafi)

Ασχολείται με το άθλημα από την ηλικία των 5 ετών και μετράει πολλές συμμετοχές σε αμερικάνικα πρωταθλήματα ως το 2020.


Jordan Schaefer

Η 26χρονη Αμερικανίδα χαφ Τζόρνταν Σέφερ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική της καριέρα στο πρωτάθλημα ECNL της Αμερικής, με την πρώτη της παρουσία στην Ευρώπη να αποτελεί η Hearts στην Σκωτσέζικη Premier League. 

Τελευταίος σταθμός της καριέρας της αποτελεσε Dornbirn στην Αυστριακή Μπουντεσλίγκα!


Nkamo Zafirah

Η 28χρονη επιθετικός Καμερουνέζα με ελβετικό διαβατήριο Ενκαμό Ζαφιρά (Nkamo Zafirah). Αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας Ελβετίας με την ομάδα της Yverdon.


Briana Johsson

Η Briana Johsson αποτελεί το νέο απόκτημα της Καστοριάς!! Η δεξιά Αμερικανίδα οπισθοφύλακας, η οποία και έχει αγωνιστεί στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, έρχεται να ενισχύσει και άλλο την αμυντική γραμμή της Καστοριάς. Επιπλέον, είναι διεθνής με την Εθνική Γουατεμάλας.

Εκπληκτικός ο τρόπος παρουσίασης της μεταγραφής της από την ίδια την Μπριάνα Τζόνσον στον ΓΠΟ Καστοριάς, στην πατρίδα της, τη Γουατεμάλα, και παράλληλα τεράστια διαφήμιση για την πόλη μας


Αυτή είναι μέχρι τώρα η μεταγραφική κίνηση στον ΓΠΟ Καστοριάς, ενώ έχει έρθει σε επαφή και σχεδόν έχουν συμφωνήσει με άλλες δύο ξένες παίκτριες, μία Λετονή και μία Αμερικανίδα, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς. 


Την Δευτέρα 26 Αυγούστου η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας

Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας καθώς και η έναρξη προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Αυγούστου, στο αθλητικό κέντρο Δισπηλιού.

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα διεξαχθεί στο Δισπηλιό, όπου οι εγκαταστάσεις και γενικά οι υποδομές είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Εντός των ημερών αναμένονται και οι αφίξεις όλων των ποδοσφαιριστριών


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου η έναρξη του πρωταθλήματος  - Με 12 ομάδες το νέο πρωτάθλημα

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής θα ξεκινήσει εκτός απροόπτου την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ενώ η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, για πρώτη φορά το νέο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής θα διεξαχθεί με 12 ομάδες (πέρσι ήταν 14 και για πρώτη φορά είχε διεξαχθεί σε έναν ενιαίο όμιλο), ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν. 

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν γνωστά με την προκήρυξη που θα ανακοινώσει η ΕΠΟ, όπου για το θέμα του υποβιβασμού θα είναι 2 ή 4 ομάδες. Μία προκήρυξη που ήδη έπρεπε μέχρι σήμερα να είναι έτοιμη, όπως επίσης δεν έχει ξεκαθαριστεί και το θέμα των ξένων παικτριών που δικαιούνται να αγωνίζονται στην βασική ενδεκάδα (θα είναι 4+1 ή 5+1).


ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 

Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ 2024-2025 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό από κάθε άλλη χρονιά και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αρκετές ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά.

Ο ισόβιος πρωταθλητής ΠΑΟΚ παρότι δεν κινήθηκε ιδιαίτερα μεταγραφικά, παραμένει ισχυρός και με πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις έκανε η ΑΕΚ και μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ, οι οποίες και αυτές ενισχύθηκαν σημαντικά, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η μεγάλη πρωταγωνίστρια των μεταγραφών, αναμφίβολα είναι η ομάδα της Καστοριάς, η οποία στην κυριολεξία ταρακούνησε πολλές ομάδες...

Οι δε υπόλοιπες ομάδες κινήθηκαν σε χαμηλά νερά.

Από τις 12 ομάδες της περιόδου 2024-2025 μόνο τρεις από αυτές είναι από την Μακεδονία, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΔΡΑΜΑ και ΠΑΟΚ, και από την Θεσσαλία ο ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. 

Πέντε ομάδες είναι από την Αθήνα, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΕΚ, ΝΕΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, ΛΕΟΝΤΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ και ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Η Πελοπόννησος έχει έναν εκπρόσωπο τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και η Κρήτη δύο, ΟΦΗ και ΡΕΑ (Ρέθυμνο)


Α’ ΕΘΝΙΚΗ 2024 - 2025

1. ΠΑΟΚ

2. ΟΦΗ

3. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

4. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

5. ΑΟ ΡΕΑ

6. ΑΕΚ

7. ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

8. ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

9. ΝΕΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

10. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ

11. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

12. ΛΕΟΝΤΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

















Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ