"


Υπογραφή Σύμβασης 581.361,95 € & έναρξη εργασιών για την κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων στα πλαίσια της Αντιπλημμυρικής Προστασίας,της ΠΕ Καστοριάς.

Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου : ¨Κατασκευή

Αντιπλημμυρικών Έργων στα πλαίσια της Αντιπλημμυρικής Προστασίας της ΠΕ Καστοριάς¨ 581.361,95 € (αρχικού προϋπολογισμού 735.000,00€), υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης και ο ανάδοχος της επιχείρησης Αλκ. Σπανός και ΣΙΑ ΕΤΕ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα (στην θέση Λιανοτόπι). Τόπος εκτέλεσης του έργου ορίζεται όλη η περιοχή ευθύνης της Π.Ε Καστοριάς, ενώ αναλυτικά προβλέπονται να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:


Εργασίες για την προστασία γέφυρας στη θέση Λιανοτόπι, κατάντι της οποίας έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα υποσκαφής και καταστροφής των συρματοκιβωτίων καθώς και αποκάλυψη του   οπλισμού στον πυθμένα αυτής.

-Εργασίες για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης της γέφυρας της Ποριάς κατάντι με χρήση λιθοδέματος της γέφυρας.

-Εργασίες για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης της γέφυρας στη διασταύρωση Λιβαδοτοπίου, κατάντι με χρήση λιθοδέματος της γέφυρας.

-Εργασίες για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης της γέφυρας στo Γέρμα , κατάντι με χρήση λιθοδέματος της γέφυρας.

-Κατασκευή αναβαθμού για τη συγκράτηση φερτών υλικών ανάντι του ταμιευτήρα του φράγματος Βράχου .

-Κατασκευή αντιπλημμυρικών αναχωμάτων και επένδυση πρανών του ποταμού Αλιάκμονα με συρματοκιβώτια κεκλιμένης διάστασης 4 m σε διάφορες θέσεις από την περιοχή Κρανοχωρίου έως την περιοχή Ποριάς, συνολικού μήκους 1.350 μ. περίπου.

Το έργο χρηματοδοτείται 100% σε βάρος των πιστώσεων των προγραμμάτων: «Αντιπλημμυρική προστασία Εθνικού δικτύου Π.Δ.Μ., καθαρισμός τεχνικών και λοιπών στοιχείων απορροής υδάτων – έργα ορεινής και πεδινής υδρονομίας – Έργα αντιμετώπισης χειμαρολάβας>> της ΣΑΝΠ 241 και «Αντιπλημμυρικά Έργα Ν. Καστοριάς» της ΣΑΕΠ 041.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 24 (είκοσι τέσσερις) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ