"


Α.Σ. Καστοριάς: Ημερίδα Ενημέρωσης αθλητών, γονέων και προπονητών


Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη

επιτυχία ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «ψυχικό σθένος» Απαραίτητο εφόδιο στη ζωή και τον αθλητισμό.

Η εκδήλωση έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Καστοριάς με τη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών ηλικιών 12-17 ετών, προπονητών και γονέων του συλλόγου μας, της ομάδας μπάσκετ του Π.Α.Ο.Κ. Μεσοποταμίας καθώς και της Ακαδημίας πετοσφαίρισης Καστοριάς (Volley). Ομιλητής στην ημερίδα και υπεύθυνος του προγράμματος, που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα είναι ο διακεκριμένος σύμβουλος Ψυχικής υγείας αθλητών Δρ. Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος υπήρξε αθλητής μπάσκετ και η καταγωγή του είναι από την Κορησό Καστοριάς.



Κατά την παρουσίαση του προγράμματος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της καθημερινότητας των αθλητών που πρέπει να διαχειριστούν οι προπονητές και αφορούν τις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει να αναπτύσσονται μεταξύ προπονητή και αθλητή, καθώς και στην σημασία της εμπιστοσύνης που πρέπει να έχουν οι γονείς προς τους προπονητές των παιδιών. 

Επιπλέον ανέλυσε το πόσο σημαντικό είναι να τίθενται καθημερινά ορατοί στόχοι στον αθλητισμό που με την συστηματική δουλειά μακροπρόθεσμα θα φέρουν αποτέλεσμα και να μην μπαίνουν στόχοι αβέβαιοι που είναι αμφίβολο να πραγματοποιηθούν. 

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του καθηγητή σχετικά με την συγκέντρωση που πρέπει να υπάρχει στον αθλητισμό και στην καθημερινή ζωή αναλύοντας την αξία της καθαρής σκέψης μακριά από τα smart κινητά τηλέφωνα κατά την διάρκεια της προπόνησης αλλά και του διαβάσματος, και που όταν γίνεται κατάχρηση αποπροσανατολίζουν αθλητές και μαθητές από τον πραγματικό στόχο.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους γονείς του συλλόγου μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παραβρέθηκαν στην πολύ εποικοδομητική ημερίδα. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Δρ. Νίκο Γεωργιάδη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του συλλόγου μας με την παρουσία του στην Καστοριά και συγχαίρουμε θερμά τόσο τον ίδιο για τις πολύτιμες συμβουλές που έδωσε, όσο και στους διοργανωτές του προγράμματος «Empower Forward by stoiximan Giannis Antentokounmbo».





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ