"


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣ : «Kοκκινόμαυρο» το 71ο El Clásico. Πρόωρος αποκλεισμός της Αστραπής Mεσ/μίας από τον θεσμό - Μεγάλη νίκη και πρόκριση του Παναργειακού 3-0!!!

 

«Θύμα» έκπληξης στην Α’ φάση Κυπέλλου έπεσε η πολυνίκης

του θεσμού και ιστορική Αστραπή Μεσοποταμίας, η οποία με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς των δύο πρώτων αγωνιστικών της Α' φάσης αποκλείστηκε πρόωρα από την διοργάνωση.

«Φρένο» στην αρνητική παράδοση στον θεσμό του κυπέλλου κόντρα στην Αστραπή έβαλε ο Παναργειακός, μετά την σπουδαία νίκη που πέτυχε με σκορ 3-0.


Συνολικά σε θεσμό του κυπέλλου σε όλες τις φάσεις οι δύο ιστορικές ομάδες μετά και τη σημερινή αναμέτρηση έχουν συναντηθεί 13 φορές, με τους κιτρινόμαυρους, παρά την ήττα να διατηρούν πολύ καλή παράδοση, μετρώντας 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες. 

Στην Α’ και Β’ φάση κυπέλλου οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για 4η φορά όπου η ομάδα της Αστραπής, γνώρισε για πρώτη φορά την ήττα και ταυτόχρονα τον αποκλεισμό, καθώς μετράει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ είναι πολύ πιθανό για πρώτη φορά στην ιστορία της η πολυνίκης του θεσμού Αστραπή Μεσοποταμίας να λέει «αντίο» από την Α’ φάση του θεσμού.

Επίσης να σημειωθεί ότι το 2017 και το 2018, η Αστραπή Μεσοποταμίας είχε αποκλειστεί πρόωρα από τον θεσμό του κυπέλου, όταν γνώρισε τις ήττες στην β’ φάση, από Καστοριά (4-2 στα πέναλτι) και από Ομόνοια Βογατσικού (4-3 στα πέναλτι)

To σημερινό παραδοσιακό ντέρμπι μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων του πρωταθλήματος ήταν αυτό που δέσποζε στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ματς το οποίο, όπως αναμενόταν κέντρισε το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Ιστορικά ήταν το 71ο El Clásico Παναργειακού -  Αστραπής Μεσοποταμίας-  αγώνας όπου πέρα από το ενδιαφέρον για την πρόκριση, υπήρχε και το γόητρο. 

Οι κοκκινόμαυροι έσπασαν μία αρνητική παράδοση των τελευταίων ετών που είχαν στον θεσμό του κυπέλλου κόντρα στην Αστραπή, και μετά από μία πειστική εμφάνιση, επικράτησαν εύκολα και δίκαια με σκορ 3-0, πέτυχαν το απόλυτο (2 στα 2) σφραγίζοντας μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της Α’ φάσης την πρόκρισή τους στην Β’ φάση. 



Στο +1 πέρασε ο Παναργειακός

Μετά και τη λήξη του 71ου El Clásico και τη νίκη των «κοκκινόμαυρων», μετά από πολλά χρόνια η ομάδα του Παναργειακού ύστερα από διαδοχικές νίκες των τελευταίων ετών κατάφερε να καλύψει την διαφορά του -7 και να προσπεράσει πλέον την αιώνια αντίπαλό της στο +1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Συγκεκριμένα σε 71 ματς στην ιστορία των δύο ομάδων, σε όλα τα επίπεδα διοργανώσεων (Πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣ, Δ’ Εθνική, Τελικοί Κυπέλλου, Ημιτελικοί Κυπέλλου, Α’ και Β’ φάση Κυπέλλου), ο Παναργειακός μετράει 30 νίκες έναντι 29 της Αστραπής, ενώ 12 ματς έληξαν ισόπαλα). 

Έτσι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι υπόλοιπες δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων κατά την διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος

Επίσης, η ομάδα του Παναργειακού με τη σημερινή επιτυχία συνέχισε τις νικηφόρες εμφανίσεις της κόντρα στην Αστραπή, αφού πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη σε ισάριθμα ματς (οι δύο αναμετρήσεις στο περσινό πρωτάθλημα ήταν νικηφόρες με 0-2 και 2-1.


Πειστική εμφάνιση του Παναργειακού, 

καθάρισε το ματς από το α’ κιόλας ημίχρονο

Το 71ο El Clásico Παναργειακού -  Αστραπής Μεσοποταμίας διεξήχθη στο ΔΑΚ Καστοριάς – λόγω εργασιών στο γήπεδο του Άργους – μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

Ο Παναργειακός παρουσίασε μία νεανική ομάδα γεμάτη ταλέντο, με συνοχή και γενικά έδειξε ένα πολύ καλό σύνολο. Ευτύχησε βέβαια να πάρει πολύ νωρίς το προβάδισμα στο σκορ, αφού μόλις στο 6’ το σκορ ήταν 2-0!!!

Στο 5’ ο Αγγέλκος ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τζανίδης έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. 2-0 μόλις στο 6’ και ψυχρολουσία για την Αστραπή, η οποία ισορρόπησε το ματς προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, αλλά έλειπε η ουσία στην τελική προσπάθεια. Ωστόσο, στο 27’ με δράστη και πάλι τον εξαιρετικό και ταχύτατο Τζανίδη, ο Παναργειακός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Στο β’ ημίχρονο, ο ρυθμός είχε πέσει και από τις δύο ομάδες με λίγες χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, με σημαντικότερη την φάση του 65’ όταν η Αστραπή είχε κάθετο δοκάρι σε σουτ του Αντωνιάδη.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων ματς της 2ης αγωνιστικής, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με τα υπόλοιπα τέσσερα ματς.

Α’ ΦΑΣΗ

1ος Όμιλος - 1η αγωνιστική  

Ελπίδες Μ. – Παναργειακός         0-3

Αστραπή Μ. – Δόξα Αμπελοκήπων 0-1


2η αγωνιστική  

Ελπίδες Μ. - Δόξα Αμπελοκήπων        

Παναργειακός - Αστραπή Μ.     3-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Παναργειακός                     6

2.Δόξα Αμπελοκήπων *             3

3.Αστραπή Μεσ.                     0

4.Ελπίδες Μεσ.  *                     0


3η αγωνιστική  (05-10)

Δόξα Αμπελοκήπων – Παναργειακός

Αστραπή Μ. - Ελπίδες Μ.



2ος Όμιλος - 1η αγωνιστική 

ΠΑΟΚ Κωσταραζίου – Ηρακλής Πολυκάρπης      0-5

ΑΕ Γραμμοχωρίων – ΑΟ Κάστωρ                                 3-0


2η αγωνιστική  

ΠΑΟΚ Κωσταραζίου - ΑΟ Κάστωρ

Ηρακλής Πολυκάρπης - ΑΕ Γραμμοχωρίων 1-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ηρακλής Πολυκάρπης         4

2.ΑΕ Γραμμοχωρίων                                 4

3.ΑΟ Κάστωρ *                                                 0

4.ΠΑΟΚ Κωσταραζίου *                        0


3η αγωνιστική  05-10)

ΑΟ Κάστωρ - Ηρακλής Πολυκάρπης

ΑΕ Γραμμοχωρίων - ΠΑΟΚ Κωσταραζίου



3ος Όμιλος - 1η αγωνιστική  

ΠΑΣ Λεύκη – ΑΕ Βιτσίου                 2-5

ΑΣ Καστοριά 1980 – Νταηλάκη         0-1


2η αγωνιστική  

ΠΑΣ Λεύκη – Νταηλάκη

ΑΕ Βιτσίου – ΑΣ Καστοριά 1980         0-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΑΕ Βιτσίου                         3

2.Νταηλάκη                         3

3.Καστοριά                         3

4.ΠΑΣ Λεύκης                0


3η αγωνιστική  05-10)

Νταηλάκη - ΑΕ Βιτσίου 

ΑΣ Καστοριά 1980 – ΠΑΣ Λεύκης



4ος Όμιλος - 1η αγωνιστική  

Κεραυνός Χιλιοδένδρου – Γράμμος Μαυροχωρίου 1-4

Δόξα Κορησού- Φλατσάτα Οινόης                              6-1


2η αγωνιστική   

Κεραυνός Χιλιοδένδρου - Φλατσάτα Οινόης

Γράμμος Μαυροχωρίου - Δόξα Κορησού 0-3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Δόξα Κορησού         6

2.Γράμμος Μαυροχωρίου 3

3.Κεραυνός Χιλιοδένδρου  *         0

4.Φλατσάτα Οινόης *                 0


3η αγωνιστική  05-10)

Γράμμος Μαυροχωρίου - Φλατσάτα Οινόης

Δόξα Κορησού - Κεραυνός Χιλιοδένδρου





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ