"


Α’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ : Γλυκόπικρη γεύση άφησε στην Καστοριά η ισοπαλία 2-2 με τις Νέες Ατρομήτου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος - Ψυχρολουσία στις καθυστερήσεις

 


Συναρπαστικό ματς, με ανατροπές, συγκινήσεις

και δραματικό φινάλε, επεφύλαξε η αναμέτρηση της Καστοριάς κόντρα στις Νέες Ατρομήτου, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και γκολ με σκορ 2-2.





Έτσι με το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ισοπαλία, σε ένα ματς στο οποίο πρόσφεραν ικανοποιητικό θέαμα, ενώ δυναμική ήταν και η παρουσία των φιλάθλων στο ΔΑΚ Καστοριάς, οι οποίοι έδωσαν το παρών τους σε αυτή τη νέα και φιλόδοξη προσπάθεια του συλλόγου.

Το τελικό αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, θεωρείται δίκαιο, αν και η Καστοριά αισθάνεται άτυχη, καθώς στην επανάληψη έκανε την μεγάλη υπέρβαση, ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1, πήρε το προβάδισμα με 2-1 και ήταν αγκαλιά με το τρίποντο, ωστόσο, όμως, η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει σε 2-2 και να αποδράσει με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.


Ο αγώνας παρουσίασε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο α’ 45λεπτο η ομάδα του Περιστερίου ήταν ανώτερη, ενώ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 2’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Γενικά, η ομάδα του Περιστερίου «έκλεψε» τις εντυπώσεις, ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, χάνοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς, όμως και στις δύο περιπτώσεις η νεαρή γκολκήπερ  Φόρλιακα με σωτήριες επεμβάσεις, διατήρησε το 0-1. 


Συγκεκριμένα, στο 2’ σε προσπάθεια της Γκάτση μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε το χέρι της Sondore, φάση στην οποία η διαιτητής κ. Αντωνίου με την υπόδειξη της βοηθού κ. Κατσουλίδου κατελόγισε πέναλτι, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτριών της Καστοριάς, υποστηρίζοντας ότι το χέρι ήταν κολλημένο και δεν υπήρχε πρόθεση. Το πέναλτι που εκτέλεσε η Pap ήταν εξαιρετικό και εύστοχο, παρότι όμως έπεσε στην σωστή της γωνία η Φόρλιακα.

Στο 20’ μετά από ωραία προσπάθεια και ενέργεια της Τrbojevic, το πλασέ από κοντινή διαγώνια θέση, απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια η Φόρλιακα, αποτρέποντας το 0-2.



Πέντε λεπτά αργότερα (25’) η νεαρή γκολκήπερ της Καστοριάς εξουδετέρωσε σωτήρια το πλάσε της Γκάτση – μετά από έξοχη πάσα της Πράπα - από θέση  τετ α τετ, διατηρώντας το 0-1.

Αντίθετα, στο ίδιο διάστημα, η ομάδα της Καστοριάς, επηρεασμένη ίσως και από το γκολ που δέχθηκε μόλις στο 2’, δεν μπόρεσε να αντιδράσει, παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, χωρίς συνοχή και με πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις.





Ωστόσο, στην επανάληψη οι γυναίκες της Καστοριάς έδειξαν ότι έχουν τα ψυχικά αποθέματα να κάνουν την ανατροπή. Οι ερυθροκίτρινες μπήκαν μεταμορφωμένες στο γήπεδο και από το ξεκίνημα του ματς έδειξαν την αποφασιστικότητα της. Γεμάτες αυτοπεποίθηση, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Η ανωτερότητά τους καρποφόρησε στο 56’, όταν σε εκτέλεση φάουλ της Ζέρβα, έδιωξαν προσωρινά οι αμυνόμενες, αποδέκτης της μπάλας έγινε η Αμερικανίδα  Schaefer, η οποία με δυνατό κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.





Η ομάδα της Καστοριάς είχε τον απόλυτο έλεγχο και συνέχισε την πίεσή της στη αντίπαλη εστία και στο 65’ έφερε τούμπα το ματς, όταν η Ελπίδα Κατσάνου με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ανήμπορης να αντιδράσει Ψαρά, πετυχαίνοντας το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το υπόλοιπο διάστημα κύλησε με τις ερυθροκίτρινες να έχουν την εδαφική υπεροχή, αναζήτησαν και ένα τρίτο γκολ για να καθαρίσουν το ματς, χωρίς ωστόσο, να τα καταφέρουν. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Καστοριά θα πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ομάδα του Περιστερίου είχε αντίθετη άποψη.




Συγκεκριμένα, σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιούργησε το β’ ημίχρονο, κατάφερε στο 93’ να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης, όταν σε γρήγορη αντεπίθεση και ενώ η άμυνα είχε μείνει ακάλυπτη, η Σερβίδα Τrbojevic έφυγε μόνη από αριστερά μπήκε στην περιοχή πλασάροντας από κοντά την Φόρλιακα, ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ τεράστια ευκαιρία για να πετύχει το 3-2 έχασε η Καστοριά  στο 94’, όταν από έξοχη ενέργεια της Briana, η Ντάβου με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής σε κενή εστία έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Διαιτητές : Κυριαζή, Κατσουλίδου, Βλαχοπούλου (ΣΔ Ηπείρου)

ΓΠΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Φόρλιακα, Ρήγα, Καίδατζή, Sondore, Ζέρβα, Schaefer (80’ Ντάβου), Τρυγούτη (46’ Βαϊτση), Briana, Κατσάνου, Τζιάρα (92’ Φασίδου),  Γιαννή (90' Μάρκου ).


ΝΕΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ : Ψαρά, Μπάδα (80’ Γεωργοπούλου), Dordevic, Βέρα, Κριεζή, Γκάτση, Ροκόμα (63’ Αποστόλου), Pap, Πράπα (58’ Μοσχονά), Τrbojevic


VIDEO OΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ






Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ