"


Α’ ΕΠΣ: Γκολ και θέαμα στην πρεμιέρα

 

Το πλούσιο θέαμα και τα πολλά γκολ (25) ήταν τα κύρια

χαρακτηριστικά της πρεμιέρας του 47ου πρωταθλήματος

Νικηφόρα ξεκίνησε τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά η Αστραπή Μεσοποταμίας η οποία επικράτησε στο ντέρμπι της αγωνιστικής επί των Γραμμοχωρίων με σκορ 2-1. Το ματς, όπως αναμενόταν εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό ντέρμπι, με ικανοποιητικό θέαμα και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με 2-0 στο α’ ημίχρονο, ωστόσο, όμως στην επανάληψη τα ελάφια, παρότι είχαν το αριθμητικό μειονέκτημα, αντέδρασαν αναζητώντας την ισοφάριση, απειλώντας την αντίπαλη εστία, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ σε 2-1.

Άρωμα Αγγλίας επεφύλαξε το ενδιαφέρον ματς Δόξας Αμπελοκήπων- Παναργειακού, που βρήκε νικητές τους κοκκινόμαυρους με σκορ 3-4. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καθολική υπεροχή μέχρι το 70’, διάστημα στο οποίο προηγούνταν με το ευρύ σκορ 0-4!!! Ωστόσο, στη συνέχεια η ομάδα της Δόξας με επίθεση διαρκείας κατάφερε να μειώσει σε 3-4, απειλώντας ακόμη και με ανατροπή, αφού είχαν δύο δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες. Τελικά, ο Παναργειακός, κατάφερε να κάνει τα εύκολα-δύσκολα και να πάρει τελικά μία αγχωτική και δραματική όπως εξελίχθηκε νίκη.

Σπουδαίο ματς, με πλούσιο θέαμα, έγινε στο ουδέτερο γήπεδο του Χιλιοδένδρου όπου ο τυπικά γηπεδούχος Νταηλάκης σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο να λυγίσει την αντίσταση του μαχητικού Ηρακλή Πολυκάρπης (είχε ισοφαρίσει 1-1), και να πάρει το τρίποντο επικρατώντας με σκορ 2-1.

Aνεβάζοντας ρυθμούς στην επανάληψη, η Καστοριά επιβλήθηκε με το καθαρό σκορ 2-0 του Γράμμου Μαυροχωρίου, ξεκινώντας με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Οι ερυθροκίτρινοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, με έντονη επιθετική δραστηριότητα, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, ενώ η ανωτερότητά τους καρποφόρησε στο β’ ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα δύο τέρματά της.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες η Δόξα Κορησού πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο της Χλόης, επικρατώντας του τοπικού Κάστορα με το ευρύ σκορ 1-4, κάνοντας ένα ιδανικό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα.

Τέλος, το σκορ της ημέρας πέτυχε η νεοφερμένη στην κατηγορία Φλατσάτα Οινόης, η οποία ήταν καταιγιστικοί, καθώς επιβλήθηκε με το ευρύ σκορ 5-0 της αποδυναμωμένης φέτος ΑΕ Βιτσίου, ξεκινώντας ενθαρρυντικά στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ, στο οποίο επέστρεψε μετά από 10 χρόνια

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αστραπή – ΑΕ Γραμμοχωρίων                       2-1

Δόξα Αμπελοκήπων – Παναργειακός             3-4

ΑΣ Νταηλάκη – Ηρακλής Πολυκάρπης          2-1

Καστοριά 1980 – Γράμμος Μαυροχωρίου      2-0

ΑΟ Κάστωρ – Δόξα Κορησού                         1-4

Φλατσάτα Οινόης – ΑΕ Βιτσίου                     5-0


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αστραπή Μ.  –Φλατσάτα Οινόης

ΑΕ Βιτσίου – ΑΟ Κάστωρ

ΑΕ Γραμμοχωρίων – Δόξα Αμπελοκήπων

Δόξα Κορησού -  Καστοριά 1980

Παναργειακός – Νταηλάκη

Ηρακλής Πολυκάρπης  -Γράμμος Μαυροχωρίου





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ