"


ΕΠΣΚ : Αφιέρωμα στους 12 πρωταγωνιστές της Α' κατηγορίας, πριν τη σέντρα του 47ου πρωταθλήματος Προϊστορία και διακρίσεις των ομάδων


Αγωνία τέλος. Τέλος και τα ψέματα. Το Σάββατο 12 

Οκτωβρίου έχουμε σέντρα στο νέο, το 47ο στην ιστορία, πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας. 

Ένα πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί για 4η φορά με 12 ομάδες, κάτι που έχει να συμβεί το 2019, 2022 και το 2023.

Οι 12 φετινοί μονομάχοι μετά την... προθέρμανση που έκαναν στον θεσμό του Κυπέλλου, δίνοντας τα πρώτα επίσημα τρία παιχνίδια τους, είναι έτοιμοι να ριχτούν με όνειρα και φιλοδοξίες σε μία νέα "μάχη", αυτή του πρωταθλήματος.

Οι περισσότερες ομάδες θα παρουσιαστούν ανανεωμένες σε σχέση με την περσινή χρονιά, μιας και άλλες ενισχύθηκαν, άλλες αποδυναμώθηκαν, άλλες παρέμειναν σταθερές και άλλες με νέους προπονητές.

Στο φετινό πρωτάθλημα την εμφάνισή της θα κάνει για δεύτερη φορά και μετά από δύο χρόνια απουσίας καθότι συμμετείχε στην Γ’ Εθνική η Καστοριά 1980.

Στον θεσμό του Κυπέλλου που διεξήχθη σε 4 ομίλους των τριών αγωνιστικών, φάνηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό η δυναμικότητα των ομάδων της Α' κατηγορίας, ενώ 3 από τις 12 ομάδες της Α' κατηγορίας, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του θεσμού, δίνοντας, πλέον, το βάρος τους στο πρωτάθλημα.

Λίγο πριν τη σέντρα του 47ου πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, το sentranews.gr και η εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ, το μοναδικό μέσο που διαθέτει την πληρέστερη ιστορία όλων των σωματείων της ΕΠΣ Καστοριάς, καθώς και τεράστιο φωτογραφικό υλικό, σας προετοιμάζει το έδαφος για να γνωρίσετε την ιστορία και τις διακρίσεις όλων των ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα, καθώς και τους φετινούς τους στόχους.

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε  έναν - έναν ξεχωριστά τους 12 πρωταγωνιστές (Η σειρά των ομάδων είναι με βάση την περσινή βαθμολογική κατάταξη)


ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1980 : Με νεανικό πρόσωπο και πολύ ταλέντο στοχεύει να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο

Μία νέα προσπάθεια με πολλά νέα και ταλαντούχα παιδιά για την δημιουργία μιας  αξιόμαχης ομάδας που θα αποτελείτε από παιδιά του νομού, ξεκίνησε φέτος στην Καστοριά, η οποία παράλληλα δίνει μεγάλη βάση στις Ακαδημίες, καθώς διαθέτει σε όλα τα τμήματα σημαντικό αριθμό ποδοσφαιριστών.

Η ιστορική ομάδα μετά από δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική επέστρεψε στα τοπικά σαλόνια, όπου και θα συμμετέχει για 2η φορά στη ιστορία της. Εξ΄ αρχής, λόγω και του ονόματος γνωρίζουν ότι το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά δύσκολο και ανταγωνιστικό. Οι ερυθροκίτρινοι φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μία νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο και σε υγιείς βάσεις, προκειμένου  να επιστρέψουν στον πανελλαδικό ποδοσφαιρικό χάρτη.


ΑΕ ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ : Με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο της

Την 34η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας θα σφραγίσει φέτος η ΑΕ Γραμμοχωρίων η οποία συμπληρώνει  37 χρόνια από την ίδρυσή της (1987).

Οι περσινοί πρωταθλητές θα συμμετέχουν φέτος για 17η συνεχή σεζόν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, έχοντας, ωστόσο, τα χρόνια αυτά αρκετά σκαμπανεβάσματα στην πορεία τους, από 2η, 3η, 4η θέση μέχρι 12η, 13η και 15η, κινδυνεύοντας δύο φορές σοβαρά με υποβιβασμό.

Ωστόσο, πέρσι , μετά από εξαιρετική  πορεία κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλητές  και μάλιστα αήττητοι, κατακτώντας τον τίτλο για 2η φορά στην ιστορία τους, όχι όμως και την άνοδο, αφού στη συνέχεια απέτυχαν στους αγώνες μπαράζ  που έδωσαν με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων.

Αναμφίβολα τα "ελάφια" αποτελούν μία από τις δυναμικές ομάδες συμμετοχών στην Α' κατηγορία, έχοντας να επιδείξουν παράλληλα δύο πρωταθλήματα (2006 και 2023), ενώ και στον θεσμό του κυπέλλου έγραψαν ιστορία με τρεις συμμετοχές και μία κατάκτηση (1999).

Στις πρόσφατες διοργανώσεις που ξεκίνησαν, η ΑΕ Γραμμοχωρίων γνώρισε την ήττα στο SUPER CUP από την Αστραπή Μεσοποταμίας με 2-1, ενώ στον θεσμό του κυπέλλου, με δύο νίκες και 1 ισοπαλία, προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Φετινός στόχος της ομάδας των Γραμμοχωρίων, η οποία στα τρία ματς του κυπέλλου έδειξε τη δυναμική της, είναι να πρωταγωνιστήσει και να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί, καθώς διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ και έχει την ανάλογη εμπειρία.


ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ : Με στόχο την επιστροφή στην Γ' Εθνική

Με στόχο να κατακτήσει τον 10ο τίτλο στην ιστορία της και να επανέλθει στα Εθνικά πρωταθλήματα, η Αστραπή Μεσοποταμίας θα συμμετέχει φέτος για 28η χρονιά στην Α' κατηγορία ΕΠΣΚ.

Στην 67χρονη ιστορία τους (1957), οι κιτρινόμαυροι 9 φορές έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές- επί συνόλου 27 συμμετοχών), ενώ στον θεσμό του κυπέλλου είναι πολυνίκης με 11 κατακτήσεις σε 27 συμμετοχές.

Ο τελευταίος τίτλος για τους κιτρινόμαυρους, ο 9ος ιστορικά ήταν πριν δύο χρόνια (2022), όχι όμως και την άνοδο, αφού στη συνέχεια απέτυχαν στους αγώνες μπαράζ  που έδωσαν με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων.

Οι κιτρινόμαυροι στο περσινό πρωτάθλημα είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικώντας  σχεδόν μέχρι τα μέσα του β’ γύρου τον τίτλο, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν, τερματίζοντας στην 2η θέση με διαφορά 12 βαθμών από τον πρωταθλητή.

Η ομάδα της Αστραπής αποτελεί ένα από τα ιστορικά συγκροτήματα του νομού και εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί. Έτσι και φέτος, ο πρωταθλητισμός είναι μονόδρομος και με βάση το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει, αναμένεται να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, στις φετινές διοργανώσεις που ξεκίνησαν, γνώρισε την αποτυχία, στον θεσμό του κυπέλλου της Α’ φάσης, όπου με δύο ήττες από  Δόξα Αμπελοκήπων και Παναργειακό αποκλείστηκε από την διοργάνωση, ενώ κατέκτησε στο 6ο SUPER CUP, επικρατώντας  με σκορ 2-1 της ΑΕ Γραμμοχωρίων.


ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ : Συμπληρώνει 71 χρόνια ζωής με 2 πρωταθλήματα και ένα κύπελλο – Αγνοεί τον τίτλο εδώ και 18 χρόνια!!!

Εβδομήντα ένα χρόνια  ζωής (1953) συμπληρώνει φέτος η Δόξα Κορησού, η οποία και θα συμμετέχει για 39η χρονιά στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.

Η  παρουσία των "μαυραετών" στο νέο πρωτάθλημα θα είναι η 18η συνεχόμενη (ανελλιπώς από  το 2007), ενώ από πλευράς διακρίσεων έχουν να επιδείξουν δύο πρωταθλήματα. 

Ο τελευταίος τίτλος καταγράφεται πριν 18 χρόνια (2002), το μακρινό  δε 1980 ο παρθενικός τους τίτλος. Επίσης στον θεσμό του κυπέλλου έχουν μία και μοναδική συμμετοχή σε τελικό, το 1992, το οποίο και κατέκτησαν.

Η πορεία των "μαυραετών" τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας είναι αξιόλογη και σταθερή, ενώ παράλληλα μέσα από τις Ακαδημίες της, οι οποίες και αποτελούν φυτώριο για την μεγάλη ομάδα, έχει αναδείξει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, παραχωρώντας τους σε ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών.

Οι «μαυραετοί» στο περσινό πρωτάθλημα είχαν μία εκπληκτική πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι τις αρχές του β’ γύρου αποτελώντας την έκπληξη του πρωταθλήματος. Τελικά, κατάφεραν να τερματίσουν στην 3η θέση, κάτι που είχε να συμβεί πριν 10 χρόνια (2011).

Σε μία ανάλογη πορεία και στο φετινό πρωτάθλημα στοχεύει η ομάδα της Δόξας, η οποία θα κινηθεί με την ίδια συνταγή, έχοντας στο ρόστερ της αρκετά νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που προώθησε από την Ακαδημία της.

Μάλιστα, τα πρώτα δείγματα τα έδειξε από τα τρία ματς του κυπέλλου που έδωσε, όπου πέτυχε το απόλυτο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες


ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ : 71 χρόνια ζωής με 8 πρωταθλήματα και 8 κύπελλα – Πριν 11 χρόνια ο τελευταίος τίτλος

Για 27η χρονιά ο Παναργειακός, που συμπληρώνει τα 68 χρόνια από την ίδρυσή του (1953), θα συμμετέχει φέτος για 12η συνεχόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, όπου 8 φορές αναδείχθηκε πρωταθλητής και 8 φορές κυπελλούχος επί 15 συμμετοχών σε τελικούς.

Ο τελευταίος τίτλος των κοκκινόμαυρων ήταν πριν  11 χρόνια (2014), ωστόσο, όμως, είχε αποτύχει στη διαδικασία των αγώνων μπαράζ να ανέλθει στην Δ' Εθνική. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τερματίζοντας από την 2η μέχρι την 4η θέση, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η τελευταία του σημαντική επιτυχία ήταν πριν τρία χρόνια (2021) στον θεσμό του Κυπέλλου, όπου είχε πανηγυρίσει μετά από αρκετά χρόνια το τρόπαιο.

Η ομάδα του Παναργειακού αποτελεί και αυτό ένα από τα ιστορικά συγκροτήματα του νομού και εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι και Οι «κοκκινόμαυροι» διψούν για διάκριση και φέτος, ο πρωταθλητισμός είναι μέσα στους στόχους και με δεδομένο το ποιοτικό και νεανικό ρόστερ που διαθέτει, εκτιμάται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος.

Την περσινή  περίοδο ο Παναργειακός είχε σχετικά ικανοποιητική πορεία, αλλά δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση του πρωταθλητισμού, τερματίζοντας στην 4η θέση.

Στους τρεις αγώνες κυπέλου που προηγήθηκαν, έδειξε ότι διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο, με νεανικό ταλέντο, όπου με 2 νίκες και 1 ισοπαλία, θα συνεχίσει και στην επόμενη φάση, έχοντας και σε αυτόν τον θεσμό τον στόχο της κατάκτησης.


ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ : 72 χρόνια ιστορίας με έναν τίτλο  πριν 27 χρόνια και τρία κύπελλα

Για 39η χρονιά - 9η συνεχόμενη - ο Γράμμος Μαυροχωρίου θα δώσει παρών στο 47ο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.

Οι κυανόλευκοι φέτος συμπληρώνουν 72 χρόνια από την ίδρυσή τους (1952) και στην πολυετή παρουσία τους έχουν να επιδείξουν τον έναν και μοναδικό τίτλο στο πρωτάθλημα, και αυτός ήταν πριν 27 χρόνια (1996).

Ωστόσο, ο "Γράμμος" στον θεσμό του Κυπέλλου έχει σημαντικές διακρίσεις με ΕΞΙ συμμετοχές σε τελικούς, εκ των οποίων ΤΡΕΙΣ φορές στέφθηκε κυπελλούχος (1995, 1997 και 2003).

Από το 1998 μέχρι και πρόπερσι (με εξαίρεση το 2014 που συμμετείχε στην Β'), ο  Γράμμος συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα των ΜΕΓΑΛΩΝ, έχοντας - ειδικότερα τα πρώτα χρόνια (μετά τον υποβιβασμό του από την Δ' Εθνική) - πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όμως, από το 2010 μέχρι και σήμερα η πορεία του στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα (3ος, 5ος, 8ος,10ος και 12ος), ενώ μέσα από την Ακαδημία που ξεκίνησε να λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση των νεαρών ποδοσφαιριστών στην ανδρική ομάδα.

Στο περσινό πρωτάθλημα οι «κυανόλευκοι» είχαν μία ικανοποιητική πορεία, παρουσιάζοντας ένα αρκετά καλό σύνολο, τερματίζοντας στην 5η θέση. Με την ίδια συνταγή θα πορευτεί και φέτος στοχεύοντας σε μία αντίστοιχη πορεία, ενώ στον θεσμό του κυπέλλου κατάφερε με 2 νίκες να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στην β’ φάση.


ΑΕ ΒΙΤΣΙΟΥ : Με στόχο την παραμονή στην 14η συμμετοχή της στην Α' κατηγορία

Εξαιρετική ήταν η πορεία της ΑΕ Βιτσίου τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς έδειξε ότι ήταν ανταγωνιστική τερματίζοντας στην 4η και 6η θέση αντίστοιχα.

Φέτος, συμπληρώνει 18 χρόνια (2003) από την ίδρυσή της (μετονομασία από ΑΕ Τοιχιού σε ΑΕ Βιτσίου), ενώ από το 2014 και για τρία χρόνια η ΑΕ Βιτσίου δεν συμμετείχε σε κανένα πρωτάθλημα, και μόλις πριν έξι  χρόνια επανιδρύθηκε συμμετέχοντας στην Α' κατηγορία το 2017 και τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Α' κατηγορία.

Και φέτος, ο στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, όπου και θα συμμετέχει για 14η χρονιά στην Α' κατηγορία - 5η συνεχόμενη - στην οποία η κορυφαία της διάκριση ήταν το 2022, καταλαμβάνοντας την 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία της στον θεσμό του κυπέλου είχε φτάσει στην ημιτελική φάση, και λίγο έλειψε να γράψει ιστορία, αφού αποκλείστηκε στα πέναλτι 5-4 από την Καστοριά!!!


ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ : Αγνοεί το πρωτάθλημα εδώ και 31 χρόνια!!!

Εξήντα επτά (67) χρόνια ιστορίας συμπληρώνει ο Ηρακλής Πολυκάρπης (1957), ο οποίος φέτος θα συμμετέχει για 39η χρονιά  στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, έχοντας κατακτήσει στο παρελθόν  4 πρωταθλήματα, ενώ πριν επτά  χρόνια (2017) στέφθηκε για πρώτη φορά κυπελλούχος, έχοντας όμως άλλες δύο φορές στο παρελθόν στεφθεί φιναλίστ.

Ωστόσο, ο Ηρακλής αγνοεί τον τίτλο εδώ και 31 χρόνια (1993 το τελευταίο πρωτάθλημα), ενώ από το 2014 μέχρι το 2019 είχε έντονο έντονο πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικώντας τον τίτλο, με κυριότερη περίοδο το 2017, όταν έχασε την άνοδο στις λεπτομέρειες, τερματίζοντας στην 2η θέση.

Τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσιάζει μία μέτρια σχετικά πορεία, εξασφαλίζοντας από νωρίς την παραμονή του στην κατηγορία.

Στο περσινό πρωτάθλημα, παρουσιάστηκε διπρόσωπος, έχοντας μία πολύ μέτρια πορεία στον α’ γύρο με μόλις 3 νίκες, ενώ στον β’ γύρο έκανε πορεία πρωταθλητισμού με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες!!!, τερματίζοντας τελικά στην 7η θέση.

Ο Ηρακλής στο νέο πρωτάθλημα θα παρουσιαστεί ενισχυμένος και με φιλοδοξίες, θέτοντας ψηλούς στόχους τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στον θεσμό του κυπέλλου, όπου έδειξε δείγματα γραφής και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.


ΝΤΑΗΛΑΚΗ : Ο Βασιλιάς της κατηγορίας!!! – Κατέχει το ρεκόρ των συμμετοχών με 45 χρόνια, αλλά και του προπονητή, 31 χρόνια με Γιάννη Τσεμπερίδη!!!

Φέτος θα συμπληρώσει τα 45 χρόνια συμμετοχής του στις 46 διοργανώσεις πρωταθλήματος Α' κατηγορίας! (δεν διεξήχθη το 2020 λόγω πανδημίας)!! 

Θεωρείται ο βασιλιάς της κατηγορίας, αφού είναι ο πιο "πιστός" σύλλογος, διαθέτοντας τις περισσότερες συμμετοχές στο εν λόγω πρωτάθλημα.

Οι "κυανόμαυροι" έχουν απουσιάσει από την Α' κατηγορία  μόλις μία χρονιά (1993), όταν το 1992 κατέκτησαν για πρώτη και τελευταία φορά το πρωτάθλημα και συμμετείχαν στην Δ' Εθνική. 

Παράλληλα, διαθέτει και ένα ακόμη ρεκόρ, - ίσως και πανελλήνιο - αυτό του προπονητή, αφού στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται σταθερά εδώ και 31 χρόνια ο Γιάννης Τσεμπερίδης!!!

Επίσης, ο Νταηλάκης στην 52χρονη ιστορία του (1972) στον θεσμό του κυπέλλου μετράει  δύο συμμετοχές (1978 και 1993) με ισάριθμες μάλιστα κατακτήσεις, ενώ το 1993-94 στον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών, είχε εκπληκτική πορεία φθάνοντας μέχρι την ημιτελική φάση.

Από το 1994 (όταν είχε υποβιβαστεί από την Δ’ Εθνική)μέχρι και σήμερα (30 χρόνια) συμμετέχει ανελλιπώς  στο πρωτάθλημα των ΜΕΓΑΛΩΝ έχοντας σταθερή πορεία, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει δυναμικά τις ακαδημίες του, από τις οποίες κάθε χρόνο αντλεί ποδοσφαιριστές στελεχώνοντας την μεγάλη ομάδα.

Τα τελευταία επτά χρόνια ο Νταηλάκης έχει σχετικά ικανοποιητική πορεία, τερματίζοντας από την 4η μέχρι την 9η θέση, ενώ μία από τις καλύτερες πορείες των τελευταίων 25 ετών ήταν το 2001, όπου τερμάτισε στην 3η θέση. Έκτοτε ήταν από 4ος μέχρι και 11ος.

Στο περσινό πρωτάθλημα δεν παρουσίασε κάτι το ξεχωριστό και τερμάτισε στην 8η θέση.  Ωστόσο, φέτος έχει ενισχυθεί σημαντικά και όλα δείχνουν ότι θα έχει μία πολύ καλή πορεία και θα είναι ανταγωνιστικός, κάτι που έδειξε στον θεσμό του κυπέλλου, επικρατώντας εκτός έδρας της Καστοριάς.


ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ : Με στόχο μία ικανοποιητική πορεία – Χωρίς τίτλο η 63χρονη Δόξα

Για 30η χρονιά θα συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας η Δόξα Αμπελοκήπων, η οποία συμπληρώνει 63 χρόνια από την ίδρυσή της (1961).

Ωστόσο, οι μαυραετοί σε όλα αυτά τα χρόνια, ορισμένα εκ των οποίων είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο (ιδιαίτερα το 2000, 2002, 2004, και 2012 που αποτέλεσαν την καλύτερη παρουσία τους) φθάνοντας μια ανάσα από την άνοδο, τελικά δεν κατάφεραν να γευτούν ποτέ τη χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος.

Επίσης και στον θεσμό του κυπέλλου οκτώ φορές είχαν φτάσει σε ημιτελικό της διοργάνωσης, ενώ η κορυφαία της διάκριση ήταν πριν έξι  χρόνια, το 2018, όταν και συμμετείχαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε Τελικό Κυπέλλου, όπου και αναδείχθηκαν φιναλίστ. 

Από το 2011 μέχρι και σήμερα (13 χρόνια) συμμετέχουν ανελλιπώς στην Α' κατηγορία, κινούμενοι ωστόσο στην μετριότητα - με εξαίρεση το 2012 όταν τερμάτισαν στην 2η θέση - χωρίς, φυσικά να απειληθούν σοβαρά με υποβιβασμό, τερματίζοντας από την 7η μέχρι την 10η θέση. 

Την περσινή περίοδο κινήθηκε πάλι στην μετριότητα, έχοντας μεγάλο πρόβλημα στα ματς εντός έδρας (4 νίκες σε 11 ματς), τερματίζοντας τελικά στην 9η θέση.

Στο φετινό πρωτάθλημα οι «μαυραετοί» έχουν ενισχυθεί και στοχεύουν σε υψηλές θέσεις στο πρωτάθλημα, ενώ φιλοδοξίες έχουν και στο κύπελλο. Μάλιστα στα πρώτα ματς που έδωσε απέδειξε ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστική, μετρώντας νίκη με την Αστραπή Μ., και ισοπαλία με τον Παναργειακό.


ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ : Μετράει 2 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα σε 38 χρόνια ιστορίας

Στην 38χρονη ιστορία του ο Α.Ο. Κάστωρ θα συμμετέχει φέτος για 19η χρονιά (10η συνεχόμενη) στην Α' κατηγορία, στην οποία και μετράει δύο πρωταθλήματα.

Ωστόσο,  τελευταίος τίτλος ήταν πριν 15 χρόνια (2008), ενώ το 2003 είχε κατακτήσει το παρθενικό του πρωτάθλημα, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία.

Τα τελευταία εννέα χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας, έχοντας όμως τα τελευταία χρόνια πτωτική πορεία (2ος, 3ος, 6ος, 9ος, 12ος και 11ος). Αυτό οφείλεται στην μεγάλη ανανέωση έμψυχου δυναμικού και στην απειρία των νέων ποδοσφαιριστών, ενώ είναι από τα πιο νεανικά σωματεία της κατηγορίας.

Μάλιστα, πριν πέντε χρόνια (2018) είχε απογοητευτική πορεία (τερμάτισε 11ος), αλλά τελικά απέφυγε τον υποβιβασμό εξαιτίας άρνησης ομάδων της Β' κατηγορίας να ανέλθουν στην Α'.  

Όμως και  την επόμενη χρονιά (2020) κινδύνευσε με υποβιβασμό, αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει, μιας και όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω covid-19, είχε διαφορά 9 βαθμών από την τελευταία της βαθμολογίας ΑΕ Βιτσίου, η οποία, όμως, λόγω αναδιάρθρωσης, παρέμεινε και αυτή στην κατηγορία. Η πτωτική πορεία συνεχίστηκε και πέρσι, όπου τερμάτισε στην 10η θέση.

Στον θεσμό του κυπέλλου ο Α.Ο. Κάστωρ, βρίσκεται στην 3η θέση της βίβλου, καθότι 4 φορές έχει αναδειχθεί κυπελλούχος, επί συνόλου πέντε συμμετοχών του σε τελικούς, ενώ στην φετινή διοργάνωση έχοντας δύο ήττες αποκλείστηκε από την β’ φάση.


ΑΠΣ ΦΛΑΤΣΑΤΑ ΟΙΝΟΗΣ :  Μετά από 10 χρόνια επέστρεψε στην Α’ κατηγορία – Με στόχο την παραμονή

Μετά από απουσία 10 ετών η Φλατσάτα Οινόης επέστρεψε στην Α’ κατηγορία, στην οποία θα συμμετέχει για 32η φορά στην ιστορία της.

Η ιστορική ομάδα της Φλατσάτας Οινόης (ιδρύθηκε το 1957) συμπληρώνει φέτος 67 χρόνια ζωής, με μεγάλη προσφορά και διακρίσεις στο τοπικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα τρεις (3) φορές αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Α’ κατηγορίας (1984, 1990 και 2005), συμμετέχοντας συνολικά για τέσσερα χρόνια στην Δ’ Εθνική.

Στον θεσμό του κυπέλλου επί συνόλου πέντε (5) συμμετοχών, κατάφερε δύο φορές να κατακτήσει το κύπελλο και μάλιστα συνεχόμενα (2006 και 2007) και να συμμετέχει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Από την ίδρυση της ΕΠΣ Καστοριάς (1977) συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις. όπως στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με 31 συμμετοχές, 11 στην Β΄ και 4 στην Δ’ Εθνική!!!.

Το 2013-14 είχε την χειρότερη παρουσία στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας , με αρνητικούς απολογισμούς σε νίκες, ήττες και τέρματα, και έτσι μετά από 35 χρόνια (είχε ανέλθει στην Α’ το 1978) συμμετοχών σε Α’ και Εθνική Ερασιτεχνική, υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Β’ κατηγορία!!!!.

Έκτοτε, στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας συμμετείχε για 10 χρόνια, ενώ και πριν δύο χρόνια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικώντας την άνοδο, την οποία έχασε στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Όμως, η προσπάθεια και το πείσμα των ανθρώπων της Φλατσάτας συνεχίστηκε και πέρσι και  οι κόποι τους δικαιώθηκαν. Η Φλατσάτα Οινόης αναδείχθηκε πρωταθλήατρια και μετά από απουσία 10 ετών επέστρεψε στα γνωστά της λημέρια, στην Α’ κατηγορία, εκεί που γνώρισε μεγάλες δόξες...


Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΟΙΝΟΗ - ΑΕ ΒΙΤΣΙΟΥ

ΑΣΤΡΑΠΗ Μ. - ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΑ

ΚΑΣΤΩΡ - ΚΟΡΗΣΟΣ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠOI - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ

ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΜΑΥΡΟΧΩΡΙ

ΝΤΑΗΛΑΚΗ - ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ





Created and Support by Byte1 | Copyright © 2018 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ